Choklad Moussetårta
Ingredienser:
3 ägg
3/4 dl socker
2 msk potatismjöl
2 msk kakaopulver
1,5 dl starkt kaffe elle 1 dl kaffe + 0,5 dl whisky
LJUS MOUSSE
3 dl vispgrädde
200 g ljus blockchoklad
2 ägg
MÖRK MOUSSE
3 dl vispgrädde
200 g mörk blocchoklad
2 ägg
Tillagning:
SMörj och bröa en form med löstagbar kant, diameter ca 23 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakaopulver. Rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna lite och stjälp sedan upp den och låt den kallna.
Dela kakan i två bottnar och stänk kaffe, ev blandat med whisky, över bottnarna och ställ dem kallt.
Gör en mousse i taget: Vispa grädden. Smält ljus blockchoklad i vattenbad. Häll över chokladen i en stor skål och rör ner ett ägg i taget.
Rör ordentligt, smeten kan nu se lite grynig ut men det gör inget. Blanda i den vispade grädden lite i taget i chokldsmeten.
Gör den mörka moussen på samma sätt.
Lägg den en tårtbotten på ett fat och lägg över formens löstagbara kant. Klicka i och bred ut hälften av den ljusa och därefter hälften av den mörka moussen.
Lägg på nästa tårtbotten och ljus resp mörk mousse. Släta till ytan.
Låt stelna i kyl minst 4 timmar
Serveringstips:
Gärna en öl !!! typ Porter eller ett litet glas Samuel Addams Triple Bock