Sataykyckling |
Ingredienser: |
4 st kycklingfilé(er)
3 msk citronsaft
2 msk fruktsocker
1 msk gul lök(ar)
3 st vitlöksklyfta(or)
0,5 tsk svartpeppar, malen |
Jordnötssås
3 dl kokosmjölk
4 msk jordnötssmör (obs kan innehålla socker, dextrosol)
1 tsk söt soja
1 krm röd thailändsk curry
1 krm fruktsocker |
Tillagning: |
Gör så här:
Blanda marinaden, dela kycklingbitarna i lagom stora bitar, låt marinerad minst 20 minuter. Trä upp kycklingbitarna på grillspetten och grilla köttet i 10-15 minuter, 175 grader
1. Värm kokosmjölken i kastrull. Vispa ner jordnötssmör och soja. Låt sjuda sakta i någon minut.
2. Krydda med röd thailändsk curry och fruktsocker.
Grillade grönsaker
2 rödlökar
1 zucchini
1 squash
1 gul paprika
1 röd paprika
Dela zucchinin och squashen i 2 cm tjocka bitar, om lökarna är stora dela dem i 4 klyftor, paprikorna i ganska stora bitar.
175-200 grader 35 minuter. Kan med fördel göras någorlunda samtidigt med grillspetten. Sätt in grillspetten i ugnen när grönsakerna varit inne ca 15-20 minuter.
|
Serveringstips: |
Servera rätten med fullkornsris.
Rätten är väldigt mättande. |