Laxcarpattio Med Ingefärsmarmelad
Ingredienser:
3-400 g FRYST lax 1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
1 röd pepparfrukt
2 st lime skal & saft
0,5 dl socker
0,5 dl vitt vin
2 krm salt
1 msk maizena
Tillagning:
Ingefärsmarmelad
Hacka fint lök, vitlök, pepparfrukt, ner i kastrull. Tillsätt rivet skal från 2 st lime, addera socker, salt och vin.
Reducera på svag värme. Red av med saften från 2 st lime och maizena. Låt svalna.
Laxen
Skiva laxen tunt, tunt när den är halvtinad. Lägg skivorna sida vid sida, pensla på ingefärsmarmeladen ( om den blivit för tjock tunna ut den med limejuice)
Vänta minst 15 minuter - klart
Serveringstips:
Avnjutes gärna en varm sommarkväll i sällskap med vänner en skiva surdegsbröd och nått bubblande vinho frisante branco