Grillad Högrev Med Lingonglaze
Ingredienser:
4 portioner
1 kg högrev i bit
1 gul lök
5 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
salt (1 dl/l vatten)
Lingonglaze
1 dl frysta lingon (tinade)
1 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl rött vin
1/2 tsk sambal oelek
1 stjärnanis
1/2 kanelstång
Tillagning:

    1. Skölj köttet. Lägg det i en rymlig kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt till vatten. Låt koka upp och skumma av.
    2. Skala och skär löken i grova bitar. Lägg lök, lagerblad och kryddpeppar i kastrullen. Låt köttet sjuda ca 1 1/2 timme under lock, tills det känns mört. Låt svalna i lagen.
    3. Lyft upp köttet. Lägg det i en bunke 6–8 timmar i kylen, gärna med en tyngd på.
    4. Lingonglaze: Smält sockret i en kastrull, vicka på den då och då men rör inte om. Tillsätt lingon, vinäger och vin. Låt koka upp.
    5. Rör ner sambal oelek, stjärnanis och kanelstång. Låt småkoka 10 minuter. Sila glazen och låt kallna.
    6. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Grilla/stek dem i grillpanna ca 2 minuter på varje sida. Pensla på glazen mot slutet. Servera gärna med Kålrotspuré med dragon, Vitlöksrostad blomkålRecipes och Ingefärsbroccoli raw style.Recipes
Grillad högrev med lingonglaze
Serveringstips: