» Startsidan » Om oss » Arkiv » Recept
» Logga in
» Våra tester
» Protokoll
      Presentation av ny ölserie!

  Oppigårds Heritage Collection

  – en hyllning till de klassiska ölstilarna

  Vi på Oppigårds har alltid gillat att utforska smak, doft och karaktär. Öl är för oss ett uttryckssätt, som säger mycket om hur vi tänker och vad vi gillar. Vår första öl i kontinuerlig produktion, Golden Ale, inspirerades av de brittiska öarna och humlesorten East Kent Golding. Men vi kände oss inte begränsade av ölkulturella gärsgårdar, utan testade att höja ölen med en amerikansk fruktig humlesort. På liknande vis har vi blivit inspirerade av klassiska ölstilar från olika delar av världen och lagt till en twist som vi tycker passar.

  Experimentlustan har drivits på av den ständigt växande floran av hantverksbryggerier världen över. Samtidigt som vi förtjusta ser på, bidrar till och tar del av nya öl som växer fram, känner vi oss allt längre från de traditionella ölstilarna. De som en gång inspirerade oss.

  Med Oppigårds Heritage Collection vill vi lyfta fram ett antal traditionella ölstilar, som har bryggts i århundraden. Vi kommer att vara så trogna originalen som möjligt, använda korrekta råvaror och ta omvägar för att nå en kvalitet som vi eftersträvar. Genom att bromsa upp en smula, se över axeln och hedra klassikerna, vill vi bidra till att ölkulturen rör sig framåt.

  De första sorterna i denna serie kommer att finnas på fat i april, de presenteras närmare i nästa nyhetsbrev. Den 9:de maj kl 17.00-20.00 kommer vi även att ha en pubkväll här på bryggeriet där det ges tillfälle att prova de första ölen i serien.
   

  Oppigårds Easter Ale
   

  Nu är håller vi som bäst på att fylla Easter Ale både på flaska och fat. Redan till helgen finns den att prova på Linköping Beer Expo!

  Från och med den 25:e mars finns den på Systembolaget.
  Oppigårds Easter Ale är ett öl för att passa påsken och våren. En kopparfärgad ale med inslag av blommighet och citrus som kommer från de amerikanska humlesorterna Cascade och Centennial.


  Oppigårds Botan DIPA 8%

  I april kommer det en tillfällig öl inspirerad av UGO IPA som vi bryggde med North Brewing i höstas.

  Det här är ett fylligt öl med låg beska och stor arom och smak av tropisk frukt på 8% ABV. Rikligt humlad med Citra och Simcoe.
  Vi har valt att kalla det här ölet för Botan DIPA efter sjön med samma namn, strax uppströms bryggeriet här i Ingvallsbenning. Botan DIPA kommer i en begränsad upplaga på Systembolaget den 26/4. Den kommer även på fat till pubar runt om i landet.

  Sommarpub 2019

  Tisdagen efter midsommar, den 25:e juni, är sommarens första sommarpub. Den håller sedan öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 17-20 till och med torsdagen den 8:de augusti.

  Smakprov av våra öl á 15cl och enklare mat finns att köpa.
   
     Kommande evenemang

   

  7/3 Beer Makers Dinner The Players Inn Enköping

  9/3 Linköping Beer Expo

  6/4 Ölfestival påHaket i Göteborg

  12-13/4 En Öl & Whiskymässa i Göteborg

  9/5 Pubkväll här på bryggeriet med bland annat Oppigårds Herritage Collection.
   Kenneth Långstöm, 03/04/2019