» Startsidan » Om oss » Arkiv » Recept
» Logga in
» Våra tester
» Protokoll


        Glad Midsommar!

         

         
                 Inlagd Sill med Oppigårdsöl 


        Här har vi testat att smaksätta inlagd sill med olika öl och tillbehör. I vissa fall har vi gjort två varianter. Vi gjorde en grund sats med en del ättika, två delar socker och tre delar vatten. När lagen kylts ner blandade vi i tre delar lag och två delar öl i varje burk tillsammans med sill och övriga ingredienser.

        Våra kombos är;

        Thurbo Stout med ingefära, nejlika och kanel alternativt även chili.

        Weissbier eller Everyday IPA med limeskal, chili, koriander och krossad vitpeppar.

        Golden Ale eller Indian Tribute med rödlök, morot, lagerblad och krossad vitpeppar och kryddpeppar.

        New Sweden med silverlök, morot, citronskal och vitpeppar.

        Thurbo Double IPA med rödlök, charlottenlök, vitlök och krossad vitpeppar och kryddpeppar.

        Efter att sillen har stått ett dygn så smakade vi av och konstarerade att i många av varianterna kunde man med fördel tillstätta ännu en del öl innan servering för att få fram ölsmaken ytterligare.

        Nästan alla blev bra tycker vi förutom den blandningen vi gjorde med Weissbier eller Everyday, bäda varianterna var goda vid inläggningen men efter ett dygn tog lime och korriander över. Vi tycker även att varianten med Thurbo Stout och chili blev bättre än den utan chili.

        Om det är så att du provar att göra någon av inläggningarna eller hittar på en egen variant vore det roligt för oss att veta. Skicka gärna recept och bilder!
                 Sommarpub

        Tisdagen den 26 juni kl 17.00-20.00 öppnar vi upp för säsongens första sommarpub. Efter det har vi öppet samma tid tisdagar, onsdagar och torsdagar fram till den 9:de augusti.

        Alla är välkomna men för att köpa provsmak av öl á 15cl är det 18-årsgräns. Lättare mat finns att tillgå, ingen förbokning krävs.

        Nytt för i år är fler sittplatser ute, oppishop i Smedjan och lite förändringar bakom kulisserna som kommer att göra det enklare för oss att servera er alla.
        Välkomna!
         

 
Oppigårds Bryggeri AB
Ingvallsbenning
776 93 Hedemora

Tel. 0225-772134
 
Besök oss på sociala medier

 
Dela på sociala medier
Postman

Kenneth Långstöm, 06/20/2018